Lettertype: B- B B+

Parochienieuws

 

Parochienieuws okt-nov-dec 2018 klik hier

 

 

LIEF EN LEED

 

Overleden:

 

Op 6 juli is overleden Corry Beulens, weduwe van Job Koens, op de leeftijd van 89 jaar. Corry was de 2e dochter uit een groot gezin. Ze trouwde in 1952 met Job, waarmee ze vier dochters kreeg. Zij was een geduldige vrouw die alle tijd voor haar werk had. Bijzonder genoot ze van haar klein-en achterkleinkinderen. In 2007, na het overlijden van haar man, verhuisde ze van de Doolman naar Dijkstede en had ze in de loop der jaren steeds meer hulp nodig. Door een gebroken arm en heup was ze de laatste weken aan bed gekluisterd, waarna ze tenslotte is overleden.

 

Op 12 juli is overleden Willem van den Dries, weduwnaar van Irma van Oteghem, op de leeftijd van 101 jaar. Hij was een rasechte Heinkenszandtenaar, maar heeft vanaf z’n huwelijk in 1946 in Terneuzen gewoond. Het huwelijk is kinderloos gebleven. Na 60 jaar aan de overkant te hebben gewoond, kwam hij weer terug naar z’n geboortegrond, om de cirkel rond te maken.

 

Op 6 augustus is overleden Mina van den Dries, weduwe van Jan van den Dries, op de leeftijd van 85 jaar. Na haar schooltijd ging Mina werken op de boerderij en in de huishouding. In 1958 trouwde ze met Jan en kochten zij een boerderijtje aan de Nieuwe Kamerseweg. Toen hun drie kinderen naar school gingen, voelde zij zich eenzaam en verhuisde het gezin naar het dorp, waar ze genoot van haar tuin en de mensen in de straat. Ze had grote belangstelling voor haar kleinkinderen en de mensen om haar heen. Het overlijden van Jan, driekwart jaar geleden viel haar zwaar. Toen ze 5 weken geleden te horen kreeg dat ze ongeneeslijk ziek was, was dat een enorme klap. Omringd door haar familie is ze tenslotte van ons heen gegaan.

 

Tweedaagse vlooienmarkt ten bate van de Heilig Blasiuskerk.

 

In het monumentenweekend, 8 en 9 september, houden de vrijwilligers van de Heilige Blasius een vlooienmarkt. De opbrengst is bestemd voor de Heilige Blasiuskerk, Stichting Tess dolfijn therapie en Stichting Adavoc voor weduwen en wezen in Congo

 

Naast een vlooienmarkt, waar we van alles te koop aanbieden, op het terrein voor de kerk is er een boekenmarkt in de kerk en er is ook koffie, thee, frisdrank, wafels en jam te koop. Ook kunt u er terecht voor Zeeuwse babbelaars.

 

De rommelmarkt is op zaterdag 8 september van 13.00 tot 16.00 uur en op

Zondag 9 september van 10.00 tot 16.00 uur.

 

Tot ziens op de rommelmarkt.

 

De vrijwilligers van de Heilige Blasiusparochiekern.

 

KBO HEINKENSZAND, EXCURSIE PER HUIFKAR

 

Op 7 augustus hebben 20 leden genoten van een leuke huifkartocht, die startte vanaf de Schaapskooi en reed door onze prachtige omgeving. Het ging via de Doolman richting Nisse, Zwaakse Weel en Kwadendamme, om via Nissestelle en de Brilletjes van Van Dieke na 2 uur weer terug te keren bij de Schaapskooi, waar onder het genot van een drankje (of ijsje) onze bevindingen werden uitgewisseld. Iedereen had bijzonder genoten, ondanks dat het één van de warmste dagen van het jaar was. De twee gidsen die mee waren, konden de deelnemers van het begin tot het einde boeien met hun deskundige uitleg. Zo schijnt er in de Zwaakse Weel nog een wrak te liggen en werd uit de doeken gedaan hoe en in welk jaar de dijken en welen (kreken) waren ontstaan. Uitgewijd werd ook over Stellen en Zwaken en rode boerderijen, die voor katholieke boeren werden gebouwd om zich te kunnen onderscheiden. Kortom, een boeiende middag waar niemand spijt van heeft.

 

collectes  april / mei 2018

 

 

 

 

 

* collectes eigen kerk april/mei

€ 1.406,90

 

subtotaal eigen kerk

€ 1.406,90

 

 

 

 

Caritas :

 

 

7/4 Diaconie in eigen parochie

€ 100,75

 

21/4 roepingenzondag

€ 44,00

 

19/5 Ned. Missionarissen

€ 87,00

 

subtotaal caritas

€ 231,75